Immunrendszer-erősítés természetes módon

Ezért fontos az erős immunrendszer

Az immunrendszer rendben tartása azért nagyon fontos, mert egy jól működő, erős ellenálló képességgel rendelkező szervezet kisebb eséllyel lesz beteg. 

Fontos tudni, hogy az erős immunrendszer sokkal hatékonyabban veszi fel a harcot a kórokozókkal szemben, éppen ezért érdemes kellő figyelmet fordítni arra, hogy ez biztosítva legyen.

Hogyan erősítsd immunrendszered?

Fontos a rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás nem csupán a fizikai erőnlétet javítja, hanem az immunrendszer ellenállóképességét is nagyban befolyásolja. Érdemes valamilyen állóképességet javító sporttevékenység mellett letenni a voksod, ilyen lehet például a tempós séta, a kocogás, az úszás, a biciklizés vagy éppen a futás.

Figyelj oda a táplálkozásra!

A táplálkozás kérdése mindig nagyon fontos is kiemelt szerepet játszik abban, hogy az immunrendszer erős és ellenálló maradjon, éppen ezért azt javasoljuk, hogy egészséges és változatos legyen az étrended, aminek során olyan táplálékot veszel magadhoz, ami egyértelműen jótékony az immunrendszered számára. A zöldségek, illetve a gyümölcsök rengeteg antioxidánst tartalmaznak, melyek hatékonyan veszik fel a harcot a szabad gyökökkel szemben, így részt vesznek a sejtkárosodással szembeni védekezésben is. Emellett pedig rengeteg vitamint, úgy mint A, C vagy E vitamint tartalmaznak.

Jöjjön az a D-vitamin is!
Úgy tűnik végre itt a tavasz, jó alternatíva lehet a szabad levegőn végezni a sporttevékenységeket. Ez már csak azért is remek ötlet, mert így a D-vitamin szükségletünk nagy részét fedezni tudjuk.

A gyógynövények erejével

A Formabontó Teák gondosan válogatott gyógynövénykeverékből készültek.  

KÖKÉNYVIRÁG vértisztító hatású

SÉDKENDERFŰ – „növeli a szervezet általános ellenálló-képességét, az antibiotikumos kezelést általában nem igénylő vírusos fertőzésekkel (például influenza) szemben.”

ARANYVESSZŐFŰ – Gyulladáscsökkentő, immunerősítő hatással bír és antiallergén hatású

LESTYÁNGYÖKÉR – számos civilizációs betegség egyik leghatékonyabb megelőző szere.
Képes szervezetünkből (illetve vérünkből) eltávolítani a salak- és méreganyagokat, megtisztítani az emésztőrendszerünket, ezzel együtt felgyorsítja és javítja a táplálék feldolgozását. Egyáltalán nem megalapozatlan tehát elődeink szent meggyőződése, miszerint a lestyán mindennapi fogyasztása megvédi az ember szervezetét a fertőzésektől.

BODZAVIRÁG – Tanulmányok támasztják alá, hogy a bodza kivonat rendkívül hatékony az influenza ellen, éppen ezért a bodza virágát hagyományosan megfázás, influenza és láz kezelésére használják, mivel izzasztó és hűtő összetevőket tartalmaz. Ezen kívül a bodza remekül alkalmazható köhögés ellen, az asztma elleni harcban. Megfázásra, hörghurutra, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. Használják még vértisztításra is.

VADÁRVÁCSKAFŰ – erősítő, vértisztító, nyálkaoldó

ORVOSI ZSÁLYALEVÉL – erősíti az egész testet, fertőtlenítő hatású. Segít az éjszakai izzadások esetén, kigyógyít abból a betegségből, amely az éjszakai izzadásokat okozza, élénkítő hatása révén megszünteti a nagyfokú gyengeséget, ami ezzel a betegséggel együtt jár.
Tisztítja a vért, nyálkátlanítja a légzőszerveket.
Gyulladást gátló és baktericid hatású.

FEKETE TEA – tele van antioxidánsokkal. Csökkenti a koleszterint, emellett antibakteriális hatást is magáénak tudhat.

HIBISZKUSZ – Virága antioxidánsokban és C-vitaminban is bővelkedik. Sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően torokgyulladás csillapítása esetén is hatásos. Emellett immunerősítő hatású és gyorsítja a keringést.

Szakirodalomból vett állítások. 

Turbózd fel az egész család immunrendszerét!

A Formabontó Teakeverék a család minden tagjának megfelelő választás. Női és férfi teakeverékeinket a gyerekek is ihatják, csupán jobban fel kell hígítani nekik. 

 • Női Formabontó Tea – 60 nap

  12 990 Ft
  Tovább
 • Női Formabontó Tea – 90 nap

  14 990 Ft
  Tovább
 • Női Formabontó Tea – 30 nap

  7 990 Ft
  Tovább